top of page

DIDACTIEK

Meer weten over

onze technologieën?

College is a place where professor’s lecture notes go straight to the students lecture notes, without passing through the brains of either.

Mark Twain

Advies en Training

Consultancy, trainingen en support zitten in het portfolio, maar Blended Communication  concentreert zich met name op de zeer snel veranderende technologie en de optimale inzet hiervan in bestaande communicatie structuren. De organisatie mag dan wel jong zijn, de oprichters hebben ruim 10 jaar ervaring opgedaan in verschillende omgevingen, organisaties en branches. Hierdoor kan een goed advies worden gegeven en een juiste keuze worden gemaakt tussen traditionele -, en nieuwe manieren van communiceren. Daar waar mogelijk en van toegevoegde waarde, wordt deze technologie ingezet. Met ‘Blended’ gaat het dus niet alleen om online, maar zeker ook om de offline communicatie.

Advies

Ieder zijn vak. De argumenten voor de invoering van nieuwe Informatie en Communicatie Technologieën zijn legio. Vaak zijn dit het verhogen van de productiviteit, efficiëntie of het vergroten van het succes van een product of dienst. De absolute voorwaarde voor een succesvolle introductie van de technologie is een hoge mate van acceptatie van de toekomstige gebruikers. Dit is ook de reden om fouten vanaf het begin te voorkomen en te zorgen voor een vlotte start.

Met ruim 10 jaar ervaring in live (online) communicatie technologie is Blended Communication de expert op dit gebied in Nederland. Onze consultancy en change management projecten kunnen onder andere de analyse van bestaande organisatorische en communicatieve structuren omvatten. De advisering in de keuze voor de technologie, de integratie met de bestaande structuren, het ontwerpen en plannen van  de implementatie en de evaluatie en permanente optimalisatie van het gebruik. Kortom, Blended Communication doet veel meer dan alleen de technologie.

Voor het samenstellen van de juiste mix kan worden gekozen uit een breed portfolio van hardware en software oplossingen. Of het nu gaat om het koppelen van echografieapparatuur aan een Augmented Reality bril, 3D beelden die op afstand met een smartscreen bekeken moeten kunnen worden, of het organiseren van een online event voor 1.000 of meer deelnemers, Blended Communication heeft de kennis en kunde in huis en biedt daarnaast de benodigde oplossingen.

Verschillende product gerelateerde gebruikerstrainingen zijn beschikbaar, maar ook worden diverse inhoudelijke trainingen gegeven. Hoe ontwerp je bijvoorbeeld een online training en wat moet je doen om bestaand cursus -, en opleidingsmateriaal aan te passen zodat dit geschikt wordt voor online en/of blended learning programma’s. Ook worden cursussen gegeven die docenten en trainers  helpen in de overgang ‘van de klas naar de camera’.

Of het nu gaat om 100% online leren of het combineren van klassikaal en online lesgeven (Blended Learning), het gaat om de inzet van (nieuwe) technologie, ter ondersteuning van bestaande communicatievormen. De producten en software diensten zijn hierbij slechts faciliterend, de gebruikers, zowel de zender(s) als ontvangers, staan centraal. Overige ingrediënten die invloed hebben, zijn onder andere het type content en de inhoudelijke boodschap die moet worden overgebracht. Op basis hiervan moet een keuze worden gemaakt of een mix worden gemaakt van bestaande en nieuwe manieren van communiceren.

vitero

Voor elke gebruiker is vitero zeer eenvoudig. In enkele minuten zijn nieuwe gebruikers bekend met vitero. Vanwege de ergonomie en de eenvoudige gebruikers interface is het aanwijzen van de feedback mogelijkheden door de deelnemers al voldoende om een sessie te beginnen. vitero is op een dusdanige manier vormgegeven dat geen enkele speciale computer kennis nodig is om deel te nemen. Indien noodzakelijk kan de trainer of moderator helpen om bijvoorbeeld op afstand de audio microfoon instellingen aan te passen of met een aanwijs pijl knoppen aan te wijzen en verbaal of via een tekstbericht instructies te geven.

Voor groepen van vier personen of meer kunnen organisatie specifieke trainingen worden samengesteld. Ontwikkelen een programma dat specifiek is afgestemd op uw situatie.

Trainingen

Kennis en informatie deling, de boodschap overbrengen of een vaardigheid leren, oftewel communiceren, is een vak. Het is niet voor niks dat er een zeer ruim aanbod is van trainingen en opleidingen die zich richten op deze vaardigheid. Zodra er meerdere middelen worden ingezet voor vergaderingen, overleg of trainingen, dan heeft dit impact op de communicatie. Blended Communication biedt een breed scala aan trainingen die helpen in het gebruik van de technologie, het geschikt maken van het gebruikte materialen en het overbrengen van de boodschap.   

professionele digitale moderatie

Het is voor voorzitters en trainers belangrijk om te weten wat de mogelijkheden, maar ook beperkingen zijn van digitale moderatie. Het bijwonen van een training die past bij de situatie wordt daarom aanbevolen. Afhankelijk van de aard (training of vergadering), het aantal deelnemers en de mate van interactie, biedt Blended Communication een verscheidenheid aan vitero trainingen om optimaal voorbereid te zijn voor het houden van een online sessie.

actief betrekken van deelnemers

Het is aangetoond dat interactief opgedane kennis beter en langer ‘blijft hangen’ en dat vergaderingen waarbij de deelnemers interactief worden betrokken, waardevoller zijn voor deelnemers. Het betrekken van personen is vooral van belang bij virtuele trainingen. Vanwege het gemis van fysieke aanwezigheid, neigen deelnemers zich te ontwikkelen tot een passieve waarnemer. Dit is de reden waarom onze trainingen, naast de technische details, ook elementen bevatten hoe de beschikbare functies  en mogelijkheden kunnen worden ingezet om het ‘mentale afdwalen’ te voorkomen en hoe deelnemers succesvol betrokken kunnen worden bij de online training.

effectieve

online

meetings

De voorzitter heeft veel invloed (maar niet alleen) op een succesvolle virtuele vergadering van meer dan drie personen. Afhankelijk van de bedrijfscultuur, het aantal deelnemers en het doel van de vergadering, biedt vitero diverse faciliterende functies en mogelijkheden. Verschillende instelbare gereedschappen zijn beschikbaar om gestructureerde online vergaderingen voor grote groepen te organiseren of voor één op één gesprekken. Tijdens vitero trainingen leren voorzitters deze gereedschappen optimaal te gebruiken.

goed getraind voor eerste sessie

Leer de mogelijkheden van vitero van ervaren experts en oefen met anderen de verschillende functies en mogelijkheden. Hoe meer je weet over de eigenschappen, des te creatiever kun je in vitero communiceren. In onze trainingen leggen we de nadruk op interactieve communicatie, beantwoorden we vragen van de deelnemers en zorgen we voor een open en prettige sfeer. Bovendien krijgt elke deelnemer een eigen virtuele ruimte waar alleen of met een andere deelnemer kan worden geoefend.

De inzet van technologie valt of staat bij de kennis en kunde in het gebruik. Spendeer daarom veel tijd, zeker in de beginfase, om bekend te worden met de betreffende oplossingen. Van alle producten en diensten zijn gebruikers trainingen beschikbaar, maak daar gebruik van.

De oplossingen op het gebied van webconferencing zijn gebruiksvriendelijk en toegankelijk. De deelnemers hoeven geen specifieke computerkennis te hebben om de virtuele omgeving te benaderen. Bent u moderator,  mediator of trainer, dan zijn er wel speciale vaardigheden waarin u zichzelf kunt trainen. Leer de tools, welke geboden worden, optimaal te benutten. Laat uw vergadering succesvol verlopen en zorgt door de inzet van de juiste toepassingen op het juiste moment voor voldoende interactie. 

Product gerelateerde trainingen

+

Basic training voor voorzitters

  • Leer hoe je effectief een online vergadering in vitero moet voorzitten

  • Ideaal voor project-, en team managers, afdelingshoofden, externe moderatoren, hoofden van divisies, voorzitters van comités

+

Advanced training voor voorzitters

  • Leer hoe je complexe vergadering voor grotere groepen in vitero moet voorzitten

  • Ideaal voor project managers, team managers en voorzitters

+

Moderatie training voor trainers

  • Leer hoe je live online trainingen voor groepen tot 20 personen didactisch moet structuren

  • Ideaal voor online trainers / sprekers en geïnteresseerden in methoden en didactiek

+

Voor organisatoren van sessies

  • Leer hoe je met behulp van het Vitero Management Systeem (VMS) online trainingen kunt voorbereiden en plannen

+

Basic training voor mediators

  • Leer hoe online conflictoplossing in vitero kunt doen

  • Ideaal voor mediators die volledig online mediation willen bieden

Adobe Connect

Blended Communication biedt u een product specifieke training voor Adobe Connect. De training is gericht op het stap voor stap leren werken met de tools die binnen Adobe Connect worden aangeboden en welke bijdragen aan een efficiënte, effectieve online meeting met voldoende interactie. Ook ervaart u de mogelijkheden om binnen Adobe Connect uw online meeting te personaliseren en door het toevoegen van uw eigen huisstijl en logo.

Je leert zelfstandig werken met Adobe Connect, de Virtual Classroom tool met veel mogelijkheden voor interactie. De lessen bevatten veel videomateriaal, tutorials en tips, waarmee je zelf stap voor stap leert werken met deze tool.

WebEx 

(Cisco Collaboration Meeting Rooms)

Van browser tot bestuursvergadering, maak kennis met kwaliteit van video, audio en content sharing die speciaal toegespitst is op het bedrijfsleven, met Cisco Collaboration Meeting Rooms (WebEx). Hoe trek je de aandacht van collega’s, klanten en partners en hoe houd je deze vast. Leer hoe je middels het uitsturen van een unieke ID ad-hoc en spontane meetings in uw Personal Meeting Room kunt houden, of deze vooraf te plannen. Blended Communication biedt u een product specifieke training voor WebEx. De training is gericht op het stap voor stap leren werken met de tools die binnen WebEx beschikbaar zijn en welke bijdragen aan een efficiënte, effectieve online vergadering.

BlueJeans

Gezien de eenvoud van het product wordt voor BlueJeans een gratis training aangeboden. Tijdens deze training leert u hoe videovergaderingen gepland moeten worden en hoe u deze kunt voorzitten. Onze trainers hebben jaren ervaring in web en video conferencing, dus u bent er zeker van dat u leert van ervaren professionals.

U wilt uw online training ontwikkelen en bent op zoek naar de beste manier om reeds bestaand materiaal, powerpoints en lesmateriaal  geschikt te maken voor een online omgeving. Hoe behoudt u de kern van de boodschap en brengt u deze goed over.

Blended Communication faciliteert in trainingen welke u helpen om uw online omgeving op een bruikbare en doelgerichte manier in te richten.

Inhoudelijke trainingen

Wilt u meer weten over onze verschillende technologieën?
Klik hier.

Online programma Virtual Classroom trainer

Het doel van dit programma is om trainers een basis te geven om als online trainer in een Virtual Classroom aan de slag te kunnen gaan.  Je leert zelfstandig werken met Adobe Connect, de Virtual Classroom tool met veel mogelijkheden voor interactie. Ook de opbouw van een online training maakt onderdeel uit van het programma.

Ontwerp je online training

Deze training maakt deel uit van het programma Virtual Classroom trainer, maar is ook verkrijgbaar losse training voor iedereen die een online training of programma wil ontwikkelen. Tijdens deze training ontwikkelt  u de vaardigheden om een online programma vorm te geven. Hoe passen bestaand materiaal en PowerPoint presentaties in een online programma. Hoe kunt u toch de kern  van de “boodschap”  overbrengen. U leert hoe u een online training opbouwt, de focus behoudt en om keuzes te maken. Wat zet u wel en wat zet u niet in uw online training.

Webinar-coaching

Als trainer, expert of coach wil je online zichtbaar zijn. Welke vraagstukken zijn er op het moment dat je voor het eerst een webinar of online seminar wilt geven. Met webinar-coaching adviseren leert u op een efficiënte wijze voor te bereiden op een online bijeenkomst of webinar: waar begint u, welke webinar tool is geschikt, maar ook het uitnodigings traject en de registratiemogelijkheden.

bottom of page