Polycom

Polycom HDX en Group series

Polycom video systemen bestaan uit de HDX en Group series. Het verschil in de modellen zit in de extra mogelijkheden van de producten. Zo kunt u kiezen voor 1 of 2 scherm aansluitingen en zelfs met dubbele camera’s. Vooral de ‘early adopters’ van videoconferencing hebben Polycom systemen staan. Met name in de banken en verzekeringswereld, waar nog steeds gebruik wordt gemaakt van (veilige) ISDN verbindingen welke nog steeds door Polycom worden ondersteund, heeft Polycom een substantieel marktaandeel.

Polycom is een gevestigde naam als het gaat om video conferencing. Het is een van de eerste leveranciers van vergadertelefoons en komen vanuit de ‘audio hoek’. Het bedrijf is sinds 1998 op de video conferencing markt. Door de overname van Picture Tel in 2001 is het marktaandeel substantieel toegenomen en mogen zij zich één van de marktleiders noemen. Polycom staat bekend om zijn geavanceerde video technologie. In veel bedrijven staan ook Polycom producten, bijvoorbeeld de “vergaderspin” welke wordt gebruikt om een conference call op te zetten. Polycom producten zijn kwalitatief van de hoogste standaard en kenmerken zich door de robuustheid en eenvoud.

Polycom is preferred supplier voor Microsoft Lync. De producten van Polycom zijn makkelijk te integreren binnen een Lync omgeving en leveren een optimale Lync ervaring voor de gebruikers. Er zijn ook specifieke video systemen speciaal voor Lync.

Integratie met Microsoft Lync