Technologie

Technologie

Ondanks het feit dat er veel overlap bestaat op het gebied van functionaliteit, heeft elk product of dienst zo zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Uit zeer veel producten en diensten kan worden gekozen, maar wat heeft U nodig om UW training of opleiding online te kunnen geven? Voor het succesvol over kunnen brengen van kennis, kunde en vaardigheden is een goede keuze voor de ondersteunende technologie essentieel. Een goede analyse van de behoefte is noodzakelijk aangezien elke technologie zo zijn voor en nadelen heeft.

Zodra bijvoorbeeld de termen “Webconferencing” en “Videoconferencing” wordt gebruikt, ontstaat er vaak al verwarring. Ze worden regelmatig verwisseld, sterker ze worden soms zelfs door elkaar heen gebruikt. Feitelijk hebben deze termen verschillende betekenissen en een andere strekking.
Het wordt helemaal verwarrend zodra het gaat over e-learning, of software die e-learing ondersteund. De ene persoon of organisatie denkt hierbij bijvoorbeeld aan het beschikbaar maken van een PDF via een website of een link naar Youtube filmpje, de ander heeft bij e-learning een complete virtuele online leeromgeving voor ogen.

Op deze pagina’s vindt u algemene informatie terug over Learning Management Systemen, Elektronische Leer Omgevingen en wordt een korte uitleg gegeven van verschillende producten en diensten met de verschillende voor en nadelen. Specifieke tools voor bijvoorbeeld het doen van enquête met spelelementen, het stellen van vragen geïntegreerd in een filmpje of het online delen van een training of workshop planning vindt u terug op de pagina inspiratie.