top of page

Videoconferencing

MEER WETEN OVER ...

 

Videoconferencing is het gebruik van video en audio om twee of meer locaties via het internet met elkaar te verbinden en ‘tweeweg’ communicatie mogelijk te maken. De primaire doelstelling hierbij is om op afstand met elkaar te kunnen communiceren, waarbij het lijkt alsof de deelnemers zich in dezelfde ruimte bevinden. Het gebruik van (web)camera’s of andere videoapparatuur die verbonden is aan een computer en/of een netwerk is noodzakelijk. Ten opzichte van webconferencing wordt substantieel meer bandbreedte gebruikt.

Consumenten oplossingen voor videogesprekken zoals Skype, FaceTime en Google Hangouts vervangen steeds vaker de telefoongesprekken met familie en vrienden. Ook voor trainingen en opleidingen wordt, zowel intern als extern, videocommunicatie steeds frequenter ingezet. Zeker als je externe trainingen en opleidingen in economisch perspectief ziet, verdient een professioneel videoconferencing systeem zich snel terug.

Een aantal verschillende videoconferecing systemen hebben wij naast elkaar gezet. De functies en mogelijkheden van de verschillende oplossingen zijn grotendeels hetzelfde maar de verschillende business modellen variëren enorm.

StarLeaf

Videoconferencing

StarLeaf combineert videoconferencing hardware met de StarLeaf Cloud service ... 

Polycom

Polycom is een gevestigde naam als het gaat om video conferencing. Het is een van de eerste ...

LifeSize

LifeSize is een revolutionaire videoconferencing pionier. LifeSize is constant op zoek naar nieuwe ...

BlueJeans

BlueJeans is een videocommunicatie oplossing met onbegrensde mogelijkheden ...

bottom of page