Leraar en Blackboard

VIRTUAL CLASSROOM

leeg Klaslokaal

Virtual classroom? Wij helpen u graag met advies, software en training

Waarom een
virtual classroom?

Het is een nieuwe manier van lesgeven waarbij er meer interactiemogelijkheden zijn dan bijvoorbeeld het delen van kennis via een webinar of video conferentie. Het is een aanvulling en/of alternatief voor de klassikale lesvorm en e-learning. 
In het geval van e-learning worden lessen niet op een vast tijdstip gegeven, maar kan de leerling lesstof online bekijken wanneer hij/zij wil. Het voordeel is dat de leerling in eigen tempo, maar vaak wel onder online begeleiding van een docent, kan studeren. In de virtuele klas wordt een klaslokaal nagebootst en is er sprake van (live) interactie. Het is een effectieve en interactieve leerervaring. Online live leren biedt tal van voordelen, zoals live interactie en direct contact tussen de docent en de leerlingen. 

Vrouw met computer

Een virtueel klaslokaal waar leerlingen en leraren in een digitale ruimte bijeenkomen, dat is een virtual classroom. Sinds de coronacrisis hebben veel onderwijsinstellingen gekozen voor de virtual classroom en maakt Nederland kennis met deze manier van lesgeven. 
Er bestaan verschillende technologieën waarmee u in een online omgeving les kunt geven, onder andere de virtual team room.  

Hierover vertellen wij u graag meer. 

Drankbeker en een laptop

Ontdek de virtual

classroom met vitero

Vitero staat voor virtual team room en is software die effectieve virtuele trainingen en vergaderingen mogelijk maakt. In tegenstelling tot veel andere webconferencing oplossingen, ondersteunt vitero op een zeer realistische manier online samenwerking. Er is een breed scala aan trainingen beschikbaar voor één op één communicatie tot webcasts van duizend of meer personen.

Wat is de Virtual Classroom training?

Het lesgeven in een virtual classroom is anders dan het klassikaal lesgeven. Een virtual classroom training is een goede basis waarmee u als online trainer in een virtual classroom aan de slag kunt gaan. U leert zelfstandig werken met de technologie met veel mogelijkheden voor interactie. Ook de opbouw van een online training maakt onderdeel uit van het programma.

 

Ook kunt u leren hoe u uw online training kunt ontwerpen. Tijdens een training ontwikkelt u de vaardigheden om een online programma vorm te geven. U leert hoe u een online training opbouwt en de focus behoudt en om keuzes te maken. Wilt u meer weten over de virtual classroom en onze oplossingen? Neem dan contact met ons op.

Toch een vraag?

Stel hem direct
Contact
Blended Communication
W. Dreesweg 6a
1314 VB Almere
hallo@blendedcommunication.nl
036-7670295
Thema sites

© 2021 by Blended Communication B.V.